top of page

KOIVISTON TARINA

Kuinka Tampereelle kasvoi gourmet leikkeleiden ja

poronlihan erikoismyymälä?

Elettiin kevättä 1975. Markus ja Vuokko Koivistolle tarjoutui tilaisuus ostaa Markuksen enon, Taimo Pusaaniemen entinen kauppahallimyymälä Koipion Antilta.

He tarttuivat tilaisuuteen. Näin alkoi Koiviston tarina 1.8.1975 Tampereen kauppahallissa.

 

Tällä samalla paikalla oli myyty palvilihaa ja hevosmakkaraa jo vuosikymmeniä. Markus ja Vuokko säilyttivät tuotevalikoiman aluksi samana: palvikinkku, palviselkä, palvikylki, syltty, kylmäsavuporo ja hevosmakkara.

Aluksi toimittiin nimellä T:mi Palvikoivisto, joka oli myös Koivistojen omistaman lihanpalvaamon nimi. Vuonna 1981, palvaamon toiminnan loppumisen myötä, yhtiömuoto muutettiin kommandiittiyhtiöksi, ja nimi nykyiseen nimeen Vuokko Koivisto Ky. Myymälän nimikyltissä hallissa lukee kuitenkin lyhyesti ja ytimekkäästi Koivisto.

 

Vuokko ja Markus työskentelivät molemmat myymälässä. Heidän lapsensa, Eevi ja Ville, varttuivat hiljalleen ja tulivat mukaan liikkeen toimintaan. Aluksi nuoret työskentelivät kesälauantaisin ja vähitellen työstä tuli kokopäiväistä.

Vuokko ja Markus jäivät eläkkeelle vuonna 2010. Heidän poikansa, Ville Koivisto, jatkoi kauppiaana.

 

Perheyrityksen perinteitä kunnioittaen myös kolmas sukupolvi, Villen lapset Iida ja Heikki, työskentelevät myymälässä tarvittaessa.

 

Vuosien aikana muutaman tuotteen palvimyymälästä on kehittynyt leikkeleiden ja poronlihan erikoismyymälä, jonka valikoima hakee vertaistaan.

Koivisto palvelee sinua tänäkin päivänä suurella kokemuksella ja intohimolla.

 

Tervetuloa rakastumaan uusiin makuelämyksiin! 

Koivisto Tampereen Kauppahalli historia ja tarina
bottom of page